Povestea lui Marius

Poveste de succes!

Ce este succesul? Cum îl putem defini ?

El diferă de la persoană la persoană, de la familie la familie și pentru mulți înseamnă mari realizări ale vieții: studii, afaceri, avere….însă, pentru Marius, tânărul nostru, succesul înseamnă să ducă o viață obișnuită!

Abandonat încă de la naștere în maternitate, a trăit o viață cu stigmatul abandonului, a neapartenenței la o familie, a lipsei de iubire și a căldurii unei familii. Dar “familia” lui și-a adus aminte de el, când acesta avea 7 ani, când l-au luat acasă și l-au supus unor chinuri greu de imaginat.

Înfometat, bătut cu regularitate, schingiuit ( braț rupt în timpul bătăilor, braț ce a necesitat două intervenții chirurgicale, cap spart), fuge de “acasă” și este din nou în grija statului, pâna la vârsta de 18 ani.

După cum bine știm, de la această vârstă, statul nu mai are nicio obligație față de ei, motiv pentru care, Marius alege să se reintegreze în familie. Aceeași familie care l-a mutilat! La acel moment nu avea altă variantă, sau nu știa de altă variantă!

Rezistă un an în familie, timp în care este inițiat în cerșătorie! Și devine un profesionist! Avea ținută, discurs, tot ce-i trebuia pentru a avea succes! Iar banii veneau, dar la părinți, nu la el!

Și pentru că sunt orașe în care se câștigau mai mulți bani din cerșătorie, începe să călătorească cu trenul fără bilet și astfel, acumulează amenzi în valoare de 5500 lei, doarme prin gări și scări de bloc!

Aceasta este, în mare, povestea lui Marius înainte ca el să fie beneficiarul nostru!

La intrarea în centru avea mari tulburări comportamentale, vocabular inadecvat, era murdar și trăia doar din cerșit!

Acum, după 4 ani de activitate intensă cu Marius, putem spune că a devenit un exemplu pentru mulți dintre noi! Este angajat cu jumătate de normă ( starea de sănătate nu-i permite normă întreagă), și-a plătit integral toate amenzile, camera lui este demnă de dat exemplu, iar el este un tânăr respectuos, curat, amabil, cu un vocabular decent, apreciat la locul de muncă, un voluntar de nădejde pentru vârstnicii noștri și un tânăr pe care te poți baza!

Pentru noi, Fundația Lumina Brăila, acesta este succesul!

Fiți alături de noi și ajutați-ne să schimbăm destine în bine!