Povestea lui Leonard

Leonard, un tânăr cu un destin tragic…

Pentru că părinţii naturali nu l-au vrut, Leonard a trăit prin orfelinate în primii trei ani din viaţă. Părea că norocul i-a surâs în 1990, când a fost adoptat de o familie din Brăila. Această familie i-a oferit un cămin până la vârsta de 23 de ani. Apoi nu l-au mai vrut şi l-au lăsat practic pe drumuri, în ciuda condiţiei sale fizice precare.

La vârsta de paisprezece ani i-a apărut în față cea mai grea încercare, o tumoare pe creier pentru care a fost operat. Au apărut apoi complicații; o hidrocefalie, pentru care a fost, din nou, operat. Au urmat ani de tratament cu radioterapie și chimioterapie.

A locuit o vreme cu bunica paternă. Apoi l-a alungat și aceasta. A ajuns la Direcția de Asistență Socială care l-a direcționat către Fundația Lumina Brăila.

Așa a ajuns Leonard să fie beneficiarul nostru! Aici a găsit un cămin cald și primitor. Identificându-i potențialul, l-am  îndrumat să se înscrie la facultate. Și a fost admis la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Inginerie Brăila, specializarea Ingineria Sistemelor Biotehnice şi Ecologice, curs de zi. Pe timpul facultății a participat la sesiuni de comunicări științifice, a făcut cercetare și a încheiat facultatea cu nota 10 la examenul de licență.

Dar boala a recidivat, iar Leonard a fost nevoit să urmeze un tratament greu și costisitor timp de mai mulți ani, în urma căruia a slăbit foarte mult. A fost încadrat în gradul întâi de handicap și a rămas cu mai multe tumori pe creier.

Însă, Leonard trece și peste această lovitură. Cu o credință puternică în Dumnezeu, își aprinde candela în fiecare dimineață și își ia viața de la capăt, zi de zi. Ajutat de fundație, a obținut un apartament ANL, de la Primăria Brăila, pe care l-a renovat și mobilat după gustul lui. Avea, în sfârșit, casa lui! Dar nu a plecat singur din fundație, a plecat cu Ana Maria, cea care avea să-i devină soție!

Marea lui dorință era să se angajeze, să lucreze undeva, să-și câștige banii lui, să pună în aplicare tot ce a învățat la facultate. Lucru aproape imposibil…Starea lui de sănătate se degrada văzând cu ochii, se topea pur si simplu…până când, într-o zi frumoasă de vară Leonard s-a înălțat la cer! Marea lui suferință s-a incheiat!

Ne mândrim cu Leonard, primul licențiat al Fundației Lumina Brăila, un tânăr cu un destin de învingător!