Povestea lui Edi

Un tânăr minunat, cu care ne mândrim de câte ori putem!

Abandonat la naștere de mamă, crescut în orfelinatele din Brăila, în condițiile bine cunoscute, abandonat încă o dată de stat la vârsta de 18 ani, ajunge pe un vapor. Totul este un necunoscut total, cu suferințe emoționale și fizice, greu de imaginat! Cu un trup plăpând de doar 18 ani, a încărcat și descărcat cu spatele saci de cereale, piatră și cărbuni, luni de zile….

Dar, ce nu te omoară, te face mai puternic! Și Edi nu a murit!

A aflat de Fundația Lumina Brăila care l-a primit pentru găzduire.

Fiind un tânăr responsabil, calm, cald și priceput ( a urmat cursuri de zidărie/placări faianță), devine în scurt timp un exemplu, un frate mai mare pentru ceilalți tineri.

Se încep proiectele de renovare a centrului social cu „ nouă meșteri mari, calfe și zidari și cu Edi-zece , care-i și întrece!”.  Își formează o echipă, o instruiește cum poate el mai bine și astfel, împreună,  reușim să aducem un strop de culoare, prospețime, igienă și confort, centrului pe care 32 tineri îl numesc ACASĂ!

Cu ajutorul fundației obține o locuință tip ANL și se mută în casa sa și tot în același timp obține permisul auto. În scurt timp își cumpără și prima sa mașină! Dar nu a uitat de ajutorul primit de la fundație și-l întoarce, în fiecare lună. Edi este voluntar la „ Centrul care acordă servicii de îngrijire și asistență la domiciliu”, adresat vârstnicilor care-l iubesc ca pe nepotul pe care nu l-au avut niciodată!

În acest moment, Edi, copilul nostru de suflet, este un familist desăvârșit, un tată model, iubitor și cald pentru cei doi copii ai săi. Are lângă el femeia și soția potrivită, care e și frumoasă, iar împreună formează o familie minunată, pe care niciunul nu a avut-o!