Povestea d-nei Maria

Vreau să vă prezint povestea d-nei Maria (nume de poveste), poveste de viață, de un tragism impresionant!

D-na Maria avea o viață obișnuită, liniștită și fericită. S-a căsătorit de tânără cu un bărbat  cu care a avut 4 copii. Toți au trăit într-o căsuță micuță plină de bucurie și de fericire. Însă, în scurt timp, fericirea avea să fie înlocuită de durere fără margini. Căsuța plină de oameni dragi avea să fie părăsită întâi de soț, apoi rând pe rând de toți copiii!

Toți răpiți de o boală cumplită, cu suferințe fizice groaznice. Fiecare pierdere în parte a  adus durere fără margini în sufletul d-nei Maria, dar a găsit puterea necesară îngrijirii fiecărui membru a familiei în parte, de a-l duce pe ultimul drum și a-l plânge în tăcere.

A făcut-o de 5 ori, până ce micuța casă, odată plină, a rămas goală! Acum mult prea goală, pentru o singură persoană!

În toată această perioadă L-a avut alături doar pe Domnul, pe care L-a slujit cum a putut mai bine. Și-a găsit liniștea în pangarul bisericii din cartier.

Dar acasă o aștepta o casă pustie și rece. Singura nepoată pe care o avea i-a promis ajutorul în schimbul locuinței. D-na Maria i-a cedat casa în speranța unei vieți mai bune. Dar nepoata, după ce a devenit proprietară, i-a tăiat accesul la utilități, iar d-na Maria se încălzea iarna cu o cărămidă încălzită în cuptor, apoi învelită în cârpe.

Viața d-nei Maria avea să se schimbe când bunul Dumnezeu a vrut ca un asistent social al Fundației Lumina Brăila să greșească adresa și să o găsească pe d-na Maria, în condițiile jalnice în care trăia.

Când a fost întrebată cu cine locuiește, d-na a răspuns „ ziua cu soarele, noaptea cu luna și în tot timpul cu Dumnezeu”.

Fundația a ajutat-o să aibă acces la utilități, să aibă o locuință curată, hăinuțe spălate și călcate și lunar primea un pachet alimentar.

Dar cel mai important ajutor pentru d-na Maria a fost vizita asistentului social, vizită plină de caldură, când d-na primea o vorbă bună, o încurajare, considerând fundația ca fiind propria familie.

În ciuda vieții grele și plină de suferința pe care a avut-o, d-na a murit la 94 ani, urmând ca Fundația Lumina Brăila să se ocupe de rânduiala sufletului prin pomenire, așa cum face pentru toți bătrânii duși la Domnul!